nedelja, 28. avgust 2016

Po poteh nanizanke Gorski zdravnik ( 27.08.2016 )

Nadaljevanka Gorski zdravnik predstavlja pustolovščine zdravnika in gorskega reševalca v idiličnih krajih avstrijskih Alp. Serijo so začeli snemati leta 2008, Nemci in Avstrijci pa trenutno uživajo že v deveti sezoni zgodbe, ki spremlja življenje tirolskega zdravnika dr. Martina Gruberja, ki je 15 let v New Yorku delal kot kirurg, nato pa prišel domov v Ellmau na mamin rojstni dan. A podeželje ni bilo tako lagodno in mirno, kot se ga je spominjal. Sreča se s smrtjo svakinje Sonje, ki je bila tudi njegova prva ljubezen, in nepričakovanim odkritjem, da ima 11-letno hčer. Zaradi spleta okoliščin se odloči, da bo prevzel ordinacijo ostarelega zdravnika dr. Melchingerja in skupaj z bratom Hansom pomagal pri reševanju tveganih nesreč v bližnjih gorah.



                            
                                          Nanizanka  " Gorski zdravnik "


PO POTEH NANIZANKE GORSKI ZDRAVNIK

To poletje je nadaljevanka prišla tudi na naše ekrane ter me zelo navdušila. Slikovita pokrajina, vasi ( lesene hiše, okrašene z rožami ), kombinacija zanimivih, romantičnih, smešnih dogodkov, ki spremljajo zdravnika v idilični gorski pokrajini Wilder Kaiser, ki rešuje velike in male zagate prebivalcev. Zato sva se z ženo Zdenko odločila, da greva na enodnevni izlet, kjer bomo obiskali nekatere kraje, kjer so snemali nanizanko.


                                      Glavna igralca   " Hans in  Martin Gruber "

V soboto, v zgodnjih jutranjih urah sva se vkrcala na avtobus v Slov.Bistrici, ki je nato še v Mariboru pobral ostale navdušene potnike nanizanke " Gorski zdravnik ". Odpeljali smo se proti sosednji Avstriji. Obetal se nam je lep sončen dan. Po približno dveh urah vožnje smo se ustavili na črpalkinem počivališču, kjer smo se malo razmigali ter si privoščili jutranjo kavo z zajtrkom. Pot smo nadaljevali v smeri zimskošportnega središča  Bischofshofen, kjer smo zapustili avtocesto. Peljali smo se skozi zelo znanih smučarskih središč Schladming, Kitzbuhel. Počasi smo se bližali gorski pokrajini Wilder Kaiser, kjer so prizorišča idilične nadaljevanke " Gorski zdravnik ". Najprej smo se odpravili v vasico Ellmau, kjer smo si ogledali ordinacijo dr.Gruberja.






                                         Miro pred ordinacijo  dr.Gruberja




                                   Notranji prostori ordinacije

Nato smo se sprehodili skozi vasico Ellmau. Ogledali smo si cerkev, kapelico in travnik, ki se večkrat pojavi v nanizanki. Pot smo nadaljevali v 3 km oddaljeno vasico Going, s slavnim vaškim trgom, kjer so posneti številni prizori  " Gorskega zdravnika ".


                                               Gostilna pri Susane 



                                                      Miro  -  Susane

Po sprehodu skozi vas smo imeli prosto, da smo si lahko nakupili spominke ter se okrepčali. Vsepovsod smo srečali veliko slovencev. V nadaljevanju dneva smo se odpeljali do letoviškega mesta  Zell am See, znanaga po slikoviti naravi in alpskem utripu, kjer smo se sprehodili ob jezeru ter izkoristili prosti čas za kosilo, nakupe spominkov, nepozabne fotografije.

                                     
                                            

                                            Letovišče  Zell am See


                                                   Miro ob jezeru

Nato je sledila vožnja proti domu, kamor smo prispeli v večernih urah.


Ni komentarjev:

Objavite komentar