torek, 16. april 2013

100 milj Istre ( 12./14.april 2013 - poročilo )

Cel teden pred tekmo sem spremljal vremensko napoved, ki pa ni bila najbolj obetavna.V petek, na dan tekme, naj bi celi dan deževalo.Zato sem veliko razmišljal, kako se obleči in kaj vzeti s sabo.
  V petek dopoldne sva se z Zvonetom in najini boljšimi polovicami odpeljali v Koromačno.Pričakoval sem deževni dan, ki pa se na žalost ni zgodil.Tu pa tam je nekje malo deževalo.Vreme se je začelo počasi jasniti.V Lovranu smo najprej poiskali hotel, kjer sta se namestili najini ženi.Potem, pa smo se skupaj odpeljali naprej.Ko smo prispeli v Koromačno sta naju ženi odložili in se vrnili nazaj v hotel.Midva, pa sva šla dvignit štartne številke.Srečala sva kar nekaj znanih obrazov in veliko Slovencev.
   Okoli 19.ure smo se z avtobusi odpeljali v Umag, kjer je bil štart.Ob 21.uri  smo štartali.V planu sem imel, da bom tekel skupaj z Zvonetom.


                                     Skupinska slika Slovencev pred štartom


                                             Miro , Klemen, Zvone

Kaj kmalu po štartu je moral Zvone na veliko potrebo, zato mi je rekel, naj ga ne čakam in naj grem naprej.Ravno takrat nas je presenetila manjša ploha.Upal sem, da ne bo dolgo trajala.Pod Markovcem sem se prvič soočil s skalami in trnjem.Ves opraskan po nogah se prebijem naprej.Kaj kmalu srečam Leona, Srečkota in Marjeto in skupaj nadaljujumo do Buzeta.Vmes se nam pridruži tudi Peter Macuh.Pot je bila blatna, polno luž.


                                         Buzet  KT 17 - 63,07 km

Z Petrom nadaljujema z Buzeta v najdaljši klanec, okoli 1000 m vzpona.Kaj kmalu se nama pridružijo Leon, Srečko, Marjeta.


                             Vzpon z Buzeta na Žbevnico - najdaljši vzpon 1000 m

Čez nekaj časa se ločim od njih in grem naprej.Srečam Roberta, Tomaža in se jima pridružim.Skupaj smo kar hitro napredovali in okoli 16.ure smo bili že na Planinskem domu na Poklonu, kjer je bila KT 24 ( 104,68 km ).In ravno, ko smo prispeli se je močno vlilo, vmes je bila tudi toča.Čakati smo morali 45 min, da je prenehalo.Vmes sem se že ohladil, začelo me je zebsti, noge so postale trde.Vzpon proti vrhu Učke nas je hitro ogrel.



                                          Vojak - najvišji vrh 1396 m

Na sestopu z Učke nas je čakalo kamenje, skale, grmičevje, ki nas je upočasnilo.Na poti do Plomina nas je dobila tema.Ko smo prispeli smo se okrepčali in se podali v klanec, ki je kar hitro minil.Pred Labinom, pa novo presenečenje.Prečkanje ceste in spust po zajli do vode, prečkanje.Ker sem bil prej že malo zaspan, sem se zdaj v trenutku predramil.


                                          Prečkanje ceste


                                          Spust po zajli

                                           
                                                  Prečkanje vode KT 30

Sledil je strm vzpon do Labina.


                                         Vzpon do Labina

Čakalo nas je še približno 20 km do cilja.Kmalu se je začelo daniti, posijalo je sonce, ki je postajalo vse močnejše.Zato sem šel malo hitreje in se ločil od skupine, s katero sem bil prej.Po 36 urah in 43 min sem prispel na cilj v Koromačno.Pot je bila lepa, naporna, težka.Po 164 km se je nabralo 5700 m višincev.

1 komentar: