nedelja, 17. november 2019

Sladkih 6 ( 09.11.2019 )

Edini šesturni vzdržljivostni tek v Sloveniji organiziran že od leta 2007. Gre za vzdržljivostjo preizkušnjo, v kateri poskušajo tekmovalci v šestih urah preteči čim več kilometrov. Proga je krožna in je v celoti asfaltirana. Dolžina kroga je 1016,32 m ( AIMS certifikat ). Število tekmovalcev je omejeno, predvsem zaradi omejenih logističnih pogojev, kar pa po drugi strani da prireditvi poseben čar. Na tekmovanju sodelujejo tako rekreativni tekači, kot tudi izkušeni tekači, ki tudi v svetovnem merilu dosegajo zavidljive rezultate.



Tekači z veseljem prihajajo na prireditev in jo ocenjujejo kot eno najbolje organiziranih v Sloveniji, saj je za njih odlično poskrbljeno tako med kot po teku. Na okrepčevalnicah so na razpolago poleg vode in hidracijskih napitkov tudi sladke dobrote, katere že tradicionalno sodelujoči prinesejo sami na prireditev. Po teku je organizirana tudi malica ter podelitev pokalov, medalj, spominskih diplom in nagrad sponzorjev.


Cilj teka je preteči čim večjo razdaljo v točno določenem času, torej v šestih urah. Med tekom so dovoljeni postanki za okrepčilo, masažo in druge potrebe v neomejenem času. Edini pogoj je, da s tekom zaključite na startno ciljnem prostoru. Tek se zaključi natančno po šestih urah, po šestih urah pa ni več možno začeti z novim krogom. Merjenje se izvaja s čipi, pri merjenju časa pa se upošteva izključno ura starterja.





Tekmovalcev je bilo letos manj kot prejšnja leta. Veliko prijavljenih je odpovedalo udeležbo tik pred zdajci. Ne vem ali je bil glavni razlog vreme, ampak je bilo ves čas odlično. Temperature so bile ravno prav, edino v drugem delu je nekoliko pihalo. Prednost manjše udeležbe na drugi strani je bila tudi ta, da hitrejši niso imeli težav s prehitevanjem in so zato lahko tekli po pločniku in zadostili navodilom policije, ki ni pustila teka po cesti.




Čas hitro beži in letos je bil že 12. - ič organiziran šest urni tek. Manjkal sem samo lani, pa še to zaradi operacije stopalaOrganizacija pod okriljem družine Korajžija in TD Sladki Vrh je bila kot ponavadi brezhibna.










V šestih urah mi je uspelo preteči 55,9 km.






Upam, da se drugo leto zopet vidimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar