torek, 12. maj 2020

Šentiljska pot - osemintridesetič ( 09.05.2020 )

Prijatelj, tekač Konrad Vilčnik je izrazil željo, da bi ga enkrat popeljal na Šentiljsko pot, ki je dolga 53 km. To bi bil za njega največji izziv glede razdalje, saj je do sedaj tekel le maratone, ki so dolgi 42 km.

Predhodno sem mu malo naznanil, kako je glede hrane in pijače ter mu na kratko razložil profil trase. Povedal sem mu, da čas ni pomemben, važno je, da uspešno zaključima Šentiljsko pot, kar je tudi namen tega izziva.

V soboto se takoj po nočnem "šihtu" oblečem v športno opremo, vzamem vse potrebno kar rabim ter se odpeljem po prijatelja Konrada in se odpeljeva v Šentilj. Ustaviva se pri  gostilni Belna, kjer je začetek  Šentiljske poti. Ob 05:30 uri se je začela najina avantura. Kaj naj rečem ? Šlo nama je odlično. Tako, da sem bil na trenutke malo zaskrbljen, ker je bil tempo za čas pod 9 ur. Konrad se je počutil sproščenega,, ni kazal znake utrujenosti. Vnos hrane in pijače je bil na mestu. Do Lovskega doma na Vranjem Vrhu ( 32 km - sledi 15 min postanek ) nama je šlo kot po maslu. Sonce je začelo vse bolj pripekati, sence je bilo vse manj in Konrad je že kazal znake utrujenosti. Noge so mu postajale čedalje bolj težke. Potreba po žeji je naraščala. Tempo sva prilagajala trenutnim razmeram. Do Turistične kmetije Gaube ( 38 km ) je še nekako šlo. Zopet sva si ponovno privoščila 15 min postanek. Malo pred kontrolno točko Brloga ( 48 km ), pa ga je vidno pobralo. Videlo se je, da je imel voljo, toda glava ni bila na mestu. Sam vem, kakšen je to občutek, saj sem ga v svoji tekaški karieri večkrat lastno občutil. Tekla sva kolikor se je dalo, ostalo pa sva hodila. Cilj nama je bil končati to preizkušnjo, kar nama je tudi uspelo. Kljub vsem težavam je čas več kot odličen. Zato Konradu kapo dol za vztrajnost,  pogum ter odlično opravljeno Šentiljsko pot. Upam, da jo še kdaj ponovima.










                                        Tokrat v vlogi spremljevalca



Ob 14:45 uri sva končala Šentiljsko potv času 9 ur in 15 min.


Kontrolne točke :

  1. Šentilj - gostilna Belna                             05:30

  2. Gradišče - Novine                                    05:50
                                   
  3. Brod na Muri - Sladki Vrh                        07:05

  4. Kmetija Sirk - Zg.Velka                            07:35

  5. Kmetija Zver - Trate                                 08:19

  6. Marija Snežna - Zg.Velka                         09:10

  7. Rajšpova gomila - Sp.Velka                    09:30

  8. Lovski dom - Vranji Vrh                           10:20
  
  9. Kmetija Gaube - Šentilj                            11:30

10. Kmetija Eferl - Kaniža                              12:18

11. Kmetija Krsnik - Cirknica                         12:40

12. Brloga                                                       13:33

13. Gostilna Belna                                          14:45



Ni komentarjev:

Objavite komentar