ponedeljek, 04. september 2017

Motokros Orehova vas ( Nedelja, 28.08.2017 )

Dirkaški adrenalin, privlačni skoki, iznajdljiva prehitevanja, nepredvidljivost vremenskih dejavnikov, poškodbe, ki se jim je skoraj nemogoče izogniti, kupi umazane opreme in nekakšna posebna, za dirkače značilna trdoživost. Vse to združuje motokros, šport, ki mi je zadnje leto zelo prirasel k srcu. Tako ga redno spremljam na televiziji. Motokros je zagotovo privlačen šport, ki pa zaradi opreme in motorja zahteva precej finančnih sredstev in odrekanja.                            Motor Honda, šampiona  Tima Gajserja

Razlog je seveda naš šampion, lanski svetovni prvak v razredu MXGP  - Tim Gajser. Preprost, simpatičen, prijazen mladenič, ki vozi s številko 243 v čast svojega pokojnega brata, ki je bil rojen 24. marca. Nastopa v svetovnem prvenstvu, razredu MXGP in sicer za tovarniško ekipo Gariboldi Honda. V motokrosu je dosegel skoraj vse, kar se da doseči. Za njegov razvoj skrbi oče Bogo, sicer sam nekoč odličen motokrosist.


                                       

                               Miro v družbi šampiona Tima Gajserja

Motokrosistični prvak tudi v mrzlih zimskih dneh ne pozna počitka. Takrat ima kondicijske priprave. Če samo pomislim, koliko je tu enih treningov ter odrekanja, da si lahko v stiku z svetovno elito. Zato moraš v tem športu zelo uživati in mu biti predan z dušo in telesom.

Tako sem ga imel v živo spoznati na nedeljski dirki za državno prvenstvo v Orehovi vasi. Ker je bil glavna zvezda dogodka je bil zelo oblegan. Vsak navijač se je hotel z njim slikati, dobiti avtogram ter se rokovati. Tako je tudi meni uspelo, da sva spregovorila par besed. Na domačih tleh, na razgibani stezi, polni atraktivnih skokov je svetovni prvak pometel z konkurenco.

Nekaj utrinkov z tekme :


                         Štart dirke ter svetovni prvak takoj v vodstvu


    
                          Tim Gajser  - eden izmed atraktivnih skokov                                    Suvereno, brez konkurence


                                                   Tim  Gajser

Povedati moram, da sem resnično užival v družbi šampiona ter upam, da ga bom kdaj na kakšnem treningu bolje spoznal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar