četrtek, 10. oktober 2024

12. Konjiški maraton ( 29.09.2024 )

Konjiški maraton poteka na 5, 10 in 21 kilometrov dolgi progi, ki se vije ob vznožju Konjiške gore, skozi Dravinjsko dolino, preko vinorodnih gričev konjiških Škalc in skozi čudovito mesto Slovenske Konjice, ki je prejelo številna priznanja za urejenost, med drugim kar dvakrat zlato priznanje na evropskem tekmovanju Entente Florale.


Konjiški maraton tekačem ponuja nepozabno in unikatno doživetje.





                        
                                                  Maraton z dušo


Prijavil sem se na tek na 5 km. Tokrat je bilo za spremembo lepo vreme. V cilj sem prišel v času 25 min in 46 sek ter osvojil drugo mesto v kategoriji M60 in več.


Mestni tek Maribor 4,4 km ( 14.09.2024 )

Športna zveza Maribor je organizirala tekaški dogodek Maribor v gibanju. Danes, kljub dežju, so izvedli Mestni tek zdravja s štartom na prenovljenem Lentu. Na pot po nabrežju Drave se je podalo okoli 400 tekačev, ki so lahko izbirali med 4,4 km in 8,8 km dolgima trasama. Krožna trasa je bila speljana po desnem in levem bregu reke Drave s fantastičmi razgledi. Vsak se je sam odločil ali bo tekel za najboljši čas ali za dušo.




                                                    Intervju za TV


                                                    Štart teka


                                         Tek v deževnem vremenu


                                                 Štartna številka


Sam sem se odločil za krajšo razdaljo , torej za 4,4 km. Tekel sem po svojih najboljših močeh. V cilj sem prišel v času  21 min in 30 sek.