nedelja, 11. oktober 2020

11. Seltronov nočni tek na Kalvarijo ( 10.10.2020 - poročilo )

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, je brezplačen dogodek, kjer ni toliko važen rezultat, šteje že udeležba. Univerzitetna športna zveza Maribor je uspešno izpeljala ta dogodek. Tokrat sicer podnevi in z mnogimi spremembami, pa vendar. 

454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, predstavljajo pa vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom.




10 let zapored je bil dogodek nočne narave, tokrat pa so se organizatorji izjemoma odločili za dnevni dogodek, da bi lahko zadostili vsem ukrepom in pridobili pozitivno mnenje NIJZ za izvedbo, kar jim je tudi uspelo. Udeleženci so se prijavili vnaprej preko spleta in so na start prišli v predvidenih časovnih intervalih glede na startno številko.

     
                                         Moja startna številka   

 Ob 10. uri so startali najmlajši, bilo jih je okoli 60, ob 11. uri pa je sledil start odraslih tek jih je uspešno zaključilo 115. Rekord dogodka 1:44 ostaja nedotaknjen, najboljši Christof Grossegger iz Avstrije je vrh dosegel s časom 1:49,33.


Sam
sem se tokrat prvič udeležil tega dogodka, ki sem ga uspešno zaključil s časom 3:55 min. Moj najboljši čas na tek po 454 stopnicah je 2:39 min, ki je že kar nekaj let nazaj, v izvedbi drugega dogodka.



                                         Prireditveni prostor


                                           Spominska medalja

Ni komentarjev:

Objavite komentar