četrtek, 14. april 2016

Planinska Šentiljska pot - tretjič ( 08.02.2016 - poročilo )

Leto je spet naokoli, zima se počasi končuje in tekaška sezona je tik pred vratih. Poškodba Ahilove tetive še ni sanirana. Kljub temu sem pridno treniral, na mesec naredil okoli 300 do 400 km, kar je manj kot ponavadi. Vzrok - poškodba, ki me malo ovira, intenzivnost treningov niso več takšni kot so bili, ker manj treniram je tudi manj km, vsako leto sem starejši, skratka počasi razmišljam, da bi tekel samo še za užitek. Tu pa tam bi se našel še kakšen izziv. Mislim, da sem v desetih letih tekaške kariere veliko dosegel, saj sem pretekel več kot 80 ultra tekov, nekaj čez 40 maratonov, preko 100 ostalih tekov.

Ker na  08. februarja praznujemo Slovenski kulturni praznik in je dela prost dan, se ponavadi tekači zmenimo in odtečemo planinsko Šentiljsko pot. To je eden izmed dobrih daljših treningov pred novo sezono, kjer se tekači dobimo in kakšno rečemo. Štartali smo ob 06.uri zjutraj pri gostilni Belna. Vreme je bilo oblačno, napovedan je bil dež. Tempo ni bil hiter ali počasen, bil je nekje vmes, tako da smo ga lahko vsi držali ter da smo tekli skupaj.


                                         Marko in Miro  skrbela za žige


                                                 Leon Cesnik , Miro


                                     Skupinska fotka v Zg.Velki

Postanki so bili kratki, najdaljši je bil v Zgornji Velki pri gostilni Snežinka, kjer smo se dobro okrepčali. Bolj, ko smo se bližali cilju, bolj je dišalo po dežju. Ob 15.20 uri smo zaključili s planinsko Šentiljsko potjo, ki je dolga okoli 56 km. Potrebovali smo torej 9 ur in 20 min z vsemi postanki, efektivni čas pa je bil  7 ur in 53 min.


                                       
                                            Planinska Šentiljska pot


Ni komentarjev:

Objavite komentar